UK-Muscle.co.uk Forum banner

IGF-1 LR3 czy IGF-1 DES 1-3?

25K views 32 replies 11 participants last post by  thoon  
#1 ·
Jak wyżej.

LR3 = dłuższy okres półtrwania, działa bardziej jak insulina

DES = krótszy okres półtrwania, a więc bardziej prawdopodobne, że działa lokalnie w odniesieniu do komórek satelitarnych i wzrostu mięśni oraz mniejsze prawdopodobieństwo trafienia na własne receptory jelit dla IGF.

Więc po prostu, czy DES jest lepszą opcją? Jakieś wady, które pomijam?

Proszę o opinie!

#4 ·
Papa Lazarou said:
Jak wyżej.

LR3 = dłuższy okres półtrwania, działa bardziej jak insulina

DES = krótszy okres półtrwania, a więc bardziej prawdopodobne, że działa lokalnie w odniesieniu do komórek satelitarnych i wzrostu mięśni, i mniejsze prawdopodobieństwo trafienia w własne receptory jelit dla IGF.

Zatem, jako prosta kwestia faktu, DES jest lepszą opcją? Jakieś wady, które pomijam?

Opinie proszę!
Wątpię, czy LR3 działa jak insulina? Nie. Wstrzyknięty IGF działa bardziej lokalnie niż jakikolwiek inny, ponieważ oba przejdą do krążenia ogólnego po wstrzyknięciu do mięśnia lub podskórnie. Dat ma teorię, że wielokrotne wstrzykiwanie w jeden obszar zwiększa lokalny wzrost, ale to bardziej dla naprawy niż wzrostu.

Chciałbym zakwestionować używanie jakiegokolwiek IGF podczas treningu, ponieważ zakłóca proliferację MGF...

Co do tego, co jest lepsze, myślę, że to kwestia huśtawki, żadne z nich nie daje znaczącego wzrostu, wolałem IGF-LR3 od DES, w rzeczywistości kwestionowałem całą ekscytację wokół DES, kiedy go używałem.

#6 ·
jjcooper said:
Więc również w przypadku stosunku kosztów do korzyści, IGF nie byłby tego wart?
w przypadku stosunku kosztów do korzyści jedynym peptydem, który poleciłbym przeciętnemu użytkownikowi, byłyby peptydy 3 lub 5 razy dziennie (zakładając, że sterydy nie są w mieszance) zyski/wyniki z peptydów takich jak MGF/IGF są niezwykle małe, dostaniesz pompkę z obu, ale to nie jest wynik, to tymczasowa rzecz, chociaż niektórzy uważają, że jest to wzrost mięśni.

#7 ·
Po prostu dodam swoje 2 grosze, chociaż Pscarb omówił większość.

Należy je traktować jako dwa różne peptydy.

Des wstrzyknięty tuż przed treningiem bez lub po rozgrzewce, może być również użyty po raz drugi w połowie drogi bez ... zysków z tego nie jestem pewien, może małe, ale dostaniesz pompkę.

(Jak tego użyłem, nie sugerując tego i prawdopodobnie wbrew większości porad w sieci 50mcg z przodu, 50mcg z boku i 50mcg z tyłu po każdej stronie dzięki żonie tuż po rozgrzewce barków ... wysokie dawki, ale czuję, że aby uzyskać zauważalne odczucia, jest to potrzebne i buduj dawki w miarę upływu czasu, cykle 20-dniowe)

Moją preferowaną peptydą do użycia jest Lr3, sugeruję, aby nigdy nie używać tych peptydów, które przyczepiają się do komórek macierzystych sub q, zawsze IM ... Pomyślmy o tym przez chwilę, powiedzmy, że wstrzykujesz w swój bark, IGF działa systematycznie, przyczepiając się najpierw do komórek macierzystych w barku, następnie do bicepsów, tricepsów, pleców itp., a następnie do innych, gdy przechodzi przez całe ciało, mam nadzieję, że nie do tych w jelitach (które mają dużo).

Więc jeśli wstrzykniesz Lr3 sub q w żołądek ok, uderza w brzuch, niektóre idą w nogi, ale to, co mnie martwi, to cienka ściana brzucha, a peptyd przedostanie się do komórek macierzystych żołądka ... kolejna rzecz, która popiera argument z profesjonalistami i brzuchem GH, sam w to nie wierzę, ale po prostu mówię.

Zawsze sugerowano używanie co najmniej 1 godziny po treningu, aby nie zakłócać naturalnej produkcji Mgf, zwłaszcza podczas używania Mgf po treningu.

(Jak użyłem Nie sugerując, tylko podając przykład ... Używam go na 2 sposoby: cykle 20-30 dni, buduję dawki, zaczynając od 200mcg na stronę i buduję po 1 godzinie ppwo posiłku w trenowane mięśnie. Lub drugi to 50mcg na stronę w barkach dla właściwości przeciwzapalnych podczas problemów z RC w dni nietreningowe i treningowe ... działa dobrze)

Jeśli chodzi o zyski z tych IGF, nie czuję, że zauważysz zbyt wiele trwałych zysków jak sterydy, ale czuję, że Lr3 chudniesz przy wyższych dawkach i zmienia się skład ciała i zyskuje się więcej beztłuszczowej masy mięśniowej. są częścią szerszego obrazu i najlepiej stosować je, gdy androgeny są wysokie w połowie cyklu.

Des jest porównywalny do zażywania 30-40 mg dbol 1 godzinę przed treningiem.

Jak stwierdziłem, to jest mój pogląd.

#10 ·
Jim78 said:
des1 strzał w dawce 50mcg x 4-5 razy dziennie działa bardzo dobrze, ładne wypełnienie w miejscu wstrzyknięcia i z osobistego punktu widzenia, lepiej niż lr3

Połącz z peptydami, 100mcg/100mcg ghrp2/cjc w/i dac....to naprawdę dobry materiał.
des1 strzał w dawce 50mcg x 4-5 razy dziennie działa bardzo dobrze

Słyszałem to, ale nie widziałem nic, co by to potwierdzało, również to samo z używaniem Lr3 3 razy dziennie ?

#16 ·
Pscarb said:
IGF, bez względu na to, który z nich zatrzymuje proliferację receptora MGF, który rozpoczyna ten proces po treningu, to nie jest to, czego chcesz, więc ci, którzy biorą IGF wokół treningu, robią to źle....
Jak, z ciekawości, prowadzisz swoje Lr3?

A czy słyszałeś o podawaniu Lr3 x 3 razy dziennie w małych dawkach... czy to amerykańska moda?

#21 ·
thoon said:
Jak stosujesz Lr3 z ciekawości, kolego?

A czy słyszałeś o stosowaniu Lr3 3 razy dziennie w małych dawkach... czy to amerykańska moda?
Nie zrobiłbym tego ze względu na desensytyzację, kiedy używam IGF-1LR3 i nie często, ponieważ uważam, że nie jest to zbyt dobre w budowaniu mięśni, używam go rano po treningu, aby MGF mógł wykonać swoją pracę po treningu (czy to naturalny MGF, czy syntetyczny).

Muscletech said:
Dlaczego? Zmień tylko jego okres półtrwania... Nie widzę dobrego powodu, aby robić to tylko rano... Myślę, że wersja pegylowana jest bardziej skuteczna po treningu niż bez PEG.

Sprawdź mój przewodnik tutaj (tego nie piszę): http://www.uk-muscle.co.uk/muscle-research-peptides/193024-guide-igf-1-lr3-des-peg-mgf.html#post3439994
Dlaczego UWAŻASZ, że lepiej jest używać leku, który musi odłączyć PEG, zanim zacznie działać? Jeśli bierzesz IGF po lub przed treningiem, to nic z tego nie dostajesz, poza pompką.......ale musisz się o tym przekonać sam. Używałem IGF przez co najmniej 5 lat i mogę ci powiedzieć, że w przeliczeniu na funt nie jest to opłacalne.

Muscletech said:
Wiele razy czytałem, że LR3 powinno pomagać w utrzymaniu rozmiaru... może spróbuj.
Nie, jak może utrzymać rozmiar? Daje pompkę, która sprawia wrażenie utrzymywania rozmiaru, ale możesz wskazać mi badanie (nie opinię), które pokazuje mechanikę IGF-1 w celu utrzymania rozmiaru z cyklu sterydowego, jestem bardziej niż chętny do nauki nowych rzeczy.

Ludzie, jeśli macie kontuzję, to MGF jest niesamowite, jeśli chcecie dodać niewielką ilość mięśni i pozostać szczupli, to peptydy, ale IGF moim zdaniem to strata.

#23 ·
Pscarb said:
Nie zrobiłbym tego ze względu na desensytyzację, kiedy używam IGF-1LR3 i nie robię tego często, ponieważ uważam, że nie jest to zbyt dobre w budowaniu mięśni, używam go rano po treningu, aby MGF mógł wykonać swoją pracę po treningu (czy to naturalny MGF, czy syntetyczny) Dlaczego UWAŻASZ, że lepiej jest używać leku, który musi odciąć peg, zanim zacznie działać? Jeśli bierzesz IGF po lub przed treningiem, to nic z tego nie masz, poza pompowaniem.......ale musisz się o tym przekonać. Używałem IGF przez co najmniej 5 lat i mogę ci powiedzieć, że w przeliczeniu na funt nie jest to opłacalne. Nie, jak może utrzymać rozmiar? Daje pompowanie, które da wrażenie utrzymywania rozmiaru, ale możesz wskazać mi badanie (nie opinię), które pokaże mechanikę IGF-1 w celu utrzymania rozmiaru z cyklu sterydowego, jestem bardziej niż chętny do nauki nowych rzeczy. Chłopaki, jeśli masz kontuzję, to MGF jest niesamowite, jeśli chcesz dodać niewielką ilość mięśni i pozostać szczupłym, to peptydy, ale IGF moim zdaniem to strata.
Zgadzam się z desensytyzacją, to właśnie myślałem o tej sprawie, pomyślałem, że uzyskam drugą opinię.. jedyne razy, kiedy używałem go wiele razy dziennie, to wtedy, gdy zmniejszałem stan zapalny w moim RC Sposoby, w jakie go używałem/używam to 1. 30-2 godziny po treningu, kiedy poziom Mgf spadł na tyle, że Lr3 nie zakłóca produkcji lub odwrotnie, 12 godzin przed treningiem.. oba wydają się równe w zwrotach MGF, kiedy tego używam, jak powiedział pscarb po treningu, to najlepszy czas

#24 ·
Muscletech said:
Dlaczego? Zmień tylko jego okres półtrwania... Nie widzę dobrego powodu, aby robić to tylko rano... Myślę, że wersja pegylowana jest bardziej skuteczna po treningu niż bez PEG...

Sprawdź mój przewodnik tutaj (ja tego nie piszę): http://www.uk-muscle.co.uk/muscle-research-peptides/193024-guide-igf-1-lr3-des-peg-mgf.html#post3439994
Muscletech, nie zamierzam wdawać się w dyskusję na temat tego przewodnika, ponieważ szanuję Mike'a, ale z drugiej strony trzeba pamiętać, że istnieją motywy otaczające niektóre z amerykańskich forów... Nie żeby to było problemem, to dla nich działa... ale lepiej byłoby przeczytać kilka badań medycznych na temat tego, jak działają te peptydy, a następnie kilka na temat tego, jak organizm wytwarza je w sposób naturalny, więc mając wszystkie te informacje, będziesz mógł zdecydować, jak możesz albo zwiększyć naturalną produkcję, albo przedłużyć naturalną produkcję dla lepszych wyników...

#26 ·
Czytałem dobry wątek na stronie Dats dotyczący IGF-1 i że nie ma dowodów na to, że powoduje wzrost mięśni u wytrenowanych dorosłych, tak, może pomóc w PCT z regeneracją i może pomóc z wrażliwością na insulinę, więc nie jest to strata, ale nie peptydy budujące mięśnie, w które wielu (w tym ja w przeszłości) wierzy..........(mówię oczywiście o syntetycznym IGF-1LR3, a nie naturalnym)