Czy mogę używać Enclo do PCT po cyklu z Anadrolem i Test E?
Tak, enclomiphen można stosować zamiast clomidu, ale w połowie dawki.Czy mogę używać Enclo dla PCT po cyklu z Anadrolem i Test E?
25 mg to nie za dużo, z tego co czytałem, widziałem, że 12,5 to idealna dawka w większości przypadków.Tak, enklomifen może być stosowany zamiast clomidu, ale w połowie dawki.
Jeśli jesteś na cyklu dopiero od 4 tygodni, użyłbym 25 mg dziennie przez kolejne 4 tygodnie.
Nie zapomnij, że musisz poczekać, aż testosteron się oczyści, zanim rozpoczniesz PCT.
Użyłeś enklomifenu podczas PCT zamiast clomidu? Poziom T znowu wzrósł, więc nie zawracałeś sobie głowy dalszym jego stosowaniem?Enklomifen to świetna sprawa - o wiele lepsza niż nolvadex i clomid. Użyłem go w zeszłym roku po 2-letnim cyklu blast/cruise. Brałem go przez 8 tygodni w dawce 25 mg dziennie, a następnie schodziłem z dawki (oczywiście nie potrzebujesz takiego czasu trwania po krótkim cyklu, jak Twój). Po PCT czułem się tak dobrze, że zdecydowałem się nie wracać do brania środków! Całkowicie wyrównał moje hormony, które prawdopodobnie nie były w porządku przez ostatnie 6 lub 7 lat! Teraz, gdy ponownie znalazłem homeostazę, nie chcę ryzykować ponownego używania środków.
Jest sprzedawany w Wielkiej Brytanii tylko jako chemikalia badawcze. Mogę ci powiedzieć, że jest bardzo skuteczny na podstawie mojego użytkowania.Chciałbym spróbować enclomifenu.
W USA jest zatwierdzony przez FDA do leczenia endometriozy, więc może być przepisywany poza wskazaniami do zwiększania testosteronu, tak jak clomid.
W Wielkiej Brytanii i Europie wydaje się jednak, że nie ma żadnych zatwierdzeń, więc prawdopodobnie nie jest dostępny w aptece na receptę. Wczoraj szukałem na stronach MHRA i Euro dotyczących zatwierdzania leków i nic.
Szkoda, bo prawdopodobnie jest lepszy niż clomid.
Najwyraźniej tak, to jeden izomer clomidu. Ten z krótszym okresem półtrwania.Czy enklomifen ma mniej skutków ubocznych niż clomid?